вторник, 20 мая 2014 г.

Організація соціального патронажу
звільнених з місць позбавлення волі осіб
14 травня 2014 року в Станично-Луганському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася робоча нарада з організації соціального патронажу осіб, які звільняються з місць позбавлення волі за Законом України «Про амністію у 2014 році», в якій взяли участь спеціалісти і фахівці із соціальної роботи РЦСССДМ.
Заступник начальника Лутугинського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби в Луганській області О.В.Пінчук  зазначила, що Законом України "Про амністію у 2014 році" передбачено звільнення ряду категорій осіб від відбування покарання у виді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов'язаних із позбавленням волі, у тому числі осіб, які на момент вчинення злочину були неповнолітніми; жінок, вагітних на день набрання чинності цим Законом; осіб, не позбавлених батьківських прав, які на день набрання чинності цим Законом мають дітей, яким не виповнилося 18 років, дітей-інвалідів та повнолітніх дітей, яких визнано інвалідами.
Директор РЦСССДМ О.В.Сердечна наголосила, що для виконання даного Закону України необхідно організувати соціальний патронаж для забезпечення прав і свобод звільнених осіб. З метою забезпечення ефективної адаптації зазначеної категорії осіб необхідно здійснити оцінку їх потреб (у т.ч. сімей, в які вони повернулися) та забезпечити надання необхідних соціальних послуг.
О.Ю.Гутько, провідний спеціаліст РЦСССДМ

Комментариев нет:

Отправить комментарий