вторник, 8 апреля 2014 г.

«Серце до серця»

7 квітня 2014 року в Станично-Луганському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся семінар-тренінг з підготовки фахівців із соціальної роботи і волонтерів РЦСССДМ до участі в благодійній акції «Серце до серця», спрямовану на  впровадження програми діагностики, лікування та реабілітації дітей з вадами зору.
Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О.Сердечна поінформувала, що за результатами акції в 2013 році спільними зусиллями волонтерів по всій Україні було зібрано 4 347 176,17 грн.(у тому числі - 1000,00 грн., зібраних нашими волонтерами), за рахунок яких закуплено для передачі дітям у безоплатне користування 783 слухових апаратів,  а також медичне обладнання в дитячі обласні лікарні для діагностики і лікування слуху.
Акція у 2014 році концентрується на проблематиці косоокості у дітей, яких нараховується близько 200 тисяч в Україні(у Станично-Луганському районі - 12 дітей мають інвалідність у звязку з вадами зору), та проводить збір коштів на залучення до створення першої в Україні лікарні для лікування косоокості та придбання медичного обладнання в дитячі обласні лікарні України для діагностики і лікування дітей з вадами зору.
Акція відбуватиметься до 27 квітня 2014 року в усіх навчальних закладах, на підприємствах, організаціях і установах різних форм власності, на вулицях населених пунктів. Соціальні працівники і волонтери центру СССДМ візьмуть участь  у зборі коштів під час проведення акції. У ході тренінгу фахівці із соціальної роботи і волонтери познайомилися з методами ведення вуличної соціальної роботи, відпрацювали навички спілкування з учасниками акції.

Допоможемо разом створити умови для якісної діагностики та лікування захворювань органів зору дітей!

Комментариев нет:

Отправить комментарий